Om Graviditetstest

Om Graviditetstest

Ett graviditetstest  används för att bekräfta eller utesluta en graviditet. Det finns olika sorters tester, men det gemensamma för alla är att de reagerar på hormonet hCG (Humant Choriogonadotropin) som utsöndras i kroppen i samband med en graviditet. De flesta graviditetstest som är avsedda för självtest används tillsammans med urin. Inom sjukvården används även blodprov för att fastställa hCG-värde.

Vid en befruktning bildas hCG av embryot för att stimulera gulkroppen (corpus luteum) att producera hormonet progesteron. Detta behövs för att livmodern ska utveckla rikligt med blodkärl där det befruktade ägget kan fästa och växa. Lite senare efter befruktningen produceras hCG av moderkakan istället. Cirka 7-10 dagar efter befruktningen är koncentrationen av hCG i urinen så hög att den kan mätas med ett graviditetstest. I denna fas av graviditeten ska normalt halten av hCG fördubblas för varje dag som går.

När du handlar graviditetstest hos oss på Testlagret ger vi dig alltid kvalitetsgaranti vilket innebär att dina beställda varor alltid fungerar enligt bruksanvisningen.

Har du frågor om våra test? Kontakta oss så svarar våra experter på frågor som när man ska ta graviditetstestet (morgonen eller kvällen?), hur tidigt man ska/kan ta det, om man kan testa trots mens och mycket mer.

Visar 3 produkter