• Fri frakt & fri retur
  • Snabba och diskreta
    leveranser
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkra betalningar
  • Svensk tillverkare
  • Kundtjänst
    0771-110 000

Ägglossningstest

Toppsäljare

Billiga och säkra ägglossningstest

Billiga och säkra ägglossningstest hittar du hos oss på Testlagret.se.

 

Våra storsäljare är: 14-pack ägglossningstest och storpack med ägglossningstest.

Du hittar alla ägglossningstester längre ner på sidan! 

 

Ägglossningstestet ökar dina chanser att bli gravid tack vare att du kan ringa in tidpunkten/dagen för ägglossning. Kvinnor har normalt ägglossning 2 dagar per månad och det är dessa dagar som chanserna för att bli gravid är som störst. Vi har ägglossningstest från Clearblue, RFSU, Testlagret och Tento be sure.

Vad mäter ägglossningstestet?

Ägglossningstestet fungerar nästan likadant som ett graviditetstest. Ägglossningshormonet LH (Luteiniserande hormon) har ökad koncentration cirka 24- 36 timmar före ägglossning och genom att kartlägga när LH-koncentrationen är som högst kan du även planera in när befruktningen ska ske. Det är hjärnans hypofys som styr frigöringen av LH-hormonet. 

Det är menstruationscykelns längd som avgör när du ska ta testet. Menstruationscykelns längd räknas från menstruationens första dag till dagen före nästkommande menstruations första dag.

Så genomför du ägglossningstesten

ÄgglossningstestDagen då menstruationen börjar räknas som dag 1 (första dagen du har blödning) och därefter fortsätter du att räkna alla dagarna fram tills nästa menstruation börjar. Antalet dagar mellan dina menstruationer är din menstruationscykel. Vanligtvis är en menstruationscykel mellan 25 – 35 dagar men detta kan variera från kvinna till kvinna. Tidpunkten för ägglossning varierar också och infaller omkring 12 – 16 dagar innan nästa menstruation börjar. Du är som mest mottaglig för att bli gravid den dagen du registrerar en LH-stegning samt påföljande dag.

Ibland krävs det tester för att kunna påvisa och hitta LH-stegringen. Om teststickorna i din påbörjade förpackning tar slut kan du fortsätta med stickor från en annan förpackning. Så fort du får bekräftat att LH-stegringen i din kropp har startat behöver du inte fortsätta med ytterligare tester. Detta bekräftar att du har upptäckt tidpunkten för ägglossning. Oanvända teststickor kan användas ifall du behöver göra nya tester för att kartlägga ägglossningen.

För att öka chanserna att bli gravid ska du ha samlag under de närmaste 48 timmarna efter att LH-stegringen har påvisats. Detta maximerar chanserna för dig att bli gravid under den pågående menstruationscykeln.

Vilken skillnad är det på dyra respektive billiga ägglossningstester? 

Precis som med alla produkter så finns det dyra produkter och billiga produkter. Ofta hör detta ihop med kända och okända varumärke. Priset har när det kommer till ägglossningstester inget med kvalité att göra och alla godkända tester är runt 99% säkra. Detta gäller alla de ägglossningstest vi säljer från Testlagret, Tento be sure, RFSU och Clearblue. 

Våra ÄL-test är säkra och håller hög kvalité

Testlagrets ägglossningstest, ÄL-test, har kliniska belägg för att var 99 % säkra.

När du beställer dina varor från testlagret.se får du alltid snabb leverans, vi erbjuder säkra betalningar och våra produkter är Ce märkta enligt IVD direktiven.

Vår målsättning är 100 % nöjda kunder. 

+ Visa mer