Hur starkt ska graviditetstestet vara för att vara positivt?

Fråga
Hejsan. Jag har en fråga. Gjorde ett graviditetstest i morse, det kom fram två streck, men kontrollstrecket var svagare. Då stod det att man skulle göra om det igen efter 24 timmar. Så jag gjorde ett till i morse, det är fortfarande två streck, men kontrollstrecket är fortfarande svagare... Strecken syns väl men är inte lika starka, men det betyder positivt eller? Idag är 15 dagen efter ägglossning, så det kanske är för tidigt?

Svar
Hej, kontrollstrecket är det streck som brukar vara starkast, det som är längst ifrån den del som suger upp urinen. Teststrecket är det streck som visar om man är gravid eller ej.
Om teststrecket syns med blotta ögat och är färgat i en rosa / röd / lila färgnyans finns hCG i din urin och du är sannolikt gravid. 15 dagar efter ägglossning är inte för tidigt för att kunna testa positivt. Vi rekommenderar att använda graviditetstest dagarna omkring beräknad mens. Men våra tester är tillräckligt känsliga för att upptäcka graviditet så tidigt som cirka sju dagar före beräknad mens. Fortsätt att testa om 24-48 timmar. Vid en normal graviditet ökar styrkan på teststrecket dag för dag.

Omnämnda produkter & kategorier

  1. Graviditetstest